tisdag 30 december 2008

minnen - avtryck




Så här på slutet av året så brukar man dra sig till minnes vad som har hänt under gångna året. För mig så blev det nu att minnas en person som lämnat avtryck i vårat liv som man kanske inte har tänkt på förrän nu. Barnens kusin C skrev på sin sida om deras farfar som gick bort i november om hans avtryck i hennes liv.Jag började tänka lite och kom fram till att det är inte de stora sakerna som gör att man minns utan de små enkla.Om än tårarna kom så satt jag och mindes saker som gladde mig.Kommer nog alltid att se honom framför mig sittande med kaffekoppen i hand vid köksbordet eller när han satt med flickorna och grillade korv. Men med detta i mina taknar så tänkte jag på alla andra levande männsikor i min närhet som gör avtryck i min vardag.Tänk vad lite som behövs för att glädja en människa.Jag kan känna mig så upprymd bara av att få en kram av mina barn eller att de kommer och kryper upp i knät bara för att de känner för det eller få ta en tekopp med en vän eller ett telefonsamtal om ditt och datt med en annan vän.TACK alla ni som gör avtryck i min vardag.Vad jag är lycklig som har er i mitt liv.


Ett riktigt gott slut på er alla och god fortsättning.

måndag 29 december 2008

julklapp




Strax före jul kom min underbara vän Maria med ett vackert paket. I det låg en vacker tavla som hon själv hade gjort.Tack så mycket .


söndag 28 december 2008

tävling


Jag är med och tävlar om denna söt nalle hos http://www.lottaslillakrypin.com/

fredag 26 december 2008

Mössa


Fick för nån vecka senen beställning av äldsta barnet på en mössa.Den skulle vara knallrosa och gå ner för öronen.Valet hon gjorde blev denna mössa från Drops.Den gick fort att sticka var klar på en kväll men sen blev den liggande. Idag tog jag mig i kragen och sydde fast tofsen och fodrade mössan.Den är stickad i Eskimo och det är ett rent ullgarn så foder var nog på sin plats.

tisdag 23 december 2008


God Jul

och ett

Gott nytt år

önskar jag er alla

måndag 22 december 2008

pepparkakshus


Varje år i november när vi brukar baka pepparkakor frågar alltid barnen - Ska vi göra ett pepparkakshus iår?-Självklar svarar jag då.-Får vi välja vilket vi kommer det rask?Vi har en bra byggmästare i detta hus så barnen brukar få överlägga med sin pappa om vilket som kan vara lämpligast att bygga.Jag får stå för att fixa byggdelar, barnen garnerar takbitarna och sen hjälps vi åt att sätta ihop det under ledning av vår byggmästare.Tur att vi har honom annars vet jag inte hur det skulle gå.Vi använder oss av kristyr när vi bygger ihop huset .Toppen tycker jag.Ingen risk förbrännblåser och barnen har kunnat vara med varje år och hålla i nån bit om det behövts utan att man ska vara rädd för att bränna dem.Så nu är huset på plats och har fått sina marsipanfigurer som hör till.Nu tror jag barnen längtar istället till att få slå sönder huset och äta karamellerna.

fredag 19 december 2008

Julgranen


Det här med julgran och klädning har säker flera historier om hur det går till.Förra året var flickorna så ivriga att vi inte hann få dit belysningen.I år fick de faktiskt vänta för den blir ju lite mer mysig med lite ljus i.Själva klädningen har jag överlåtit till våra flickor omän jag ibland skulle vilja möblera om lite.Men de är så lyckliga och skrattar så hjärtligt när de håller på så mammahjärta håller på spricka av lycka.Jag vet inte om vi har den vackraste granen men den är klädd med mycke glädje.

torsdag 18 december 2008



Ja då var man här då.Första inlägget på bloggen.Vad ska det handla om då.


Jag fick idag min vinst från tävlingen på Signerat.
Det är Jag blommar som har tillverkat dem


Vinsten var dessa två vackra julgransprydnader.
Mina barn klädde sen granen och hängde dem däri.
Men den bilden kommer en annan dag.